SeAMKin kasvu-ura jatkui voimakkaana englanninkielisten tutkinto-ohjelmien hakijamäärissä kevään ensimmäisessä yhteishaussa

Kolme opiskelijaa juttelee nurmikolla.

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 18. tammikuuta kello 15. SeAMKin neljään englanninkieliseen AMK-tutkinto-ohjelmaan oli yhteensä 5049 hakijaa. Viime vuonna kevään ensimmäisessä yhteishaussa olleisiin neljään AMK-tutkinto-ohjelmaan ja yhteen ylempään AMK-tutkinto-ohjelmaan oli yhteensä 2481 hakijaa.

SeAMKin englanninkielisistä koulutuksista pisimpään koulutustarjonnassa olleeseen Bachelor of Business Administration, International Business -koulutukseen on eniten hakijoita: yhteensä 2250, mikä on 1493 hakijaa enemmän kuin vuonna 2022.

Viime syksynä uutena alkanut Bachelor of Engineering, Agri-food Engineering -koulutus, joka vahvistaa entisestään SeAMKin ainutlaatuista ruoka-alaa, keräsi toiseksi eniten hakijoita. Hakijoita on yhteensä 1182, mikä on 825 enemmän kuin viime vuonna.

Kasvu oli suurta myös Bachelor of Engineering, Automation Engineering -koulutukseen (864 hakijaa) ja Bachelor of Health Care, Nursing -koulutukseen (753 hakijaa) hakevien määrässä. Bachelor of Health Care, Nursing -koulutukseen vaaditaan englannin kielen taidon lisäksi B1-tason suomen kielen taito.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa hakija voi hakea yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Koulutuksia ei aseteta mieluisuusjärjestykseen. Hakija voi tulla eri hauissa valituksi useampaankin koulutukseen, mutta voi ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.

Positiivinen haaste

”Kasvu kansainvälisyyden kautta on merkittävä strateginen tavoite SeAMKille. Hakijamäärän ollessa näin iso meillä on edessämme iso työ löytää parhaat opiskelijat hakijoiden joukosta. Edessä on siis positiivinen haaste”, Seinäjoen ammattikorkeakoulun rehtori Jaakko Hallila kertoo.

SeAMK Direct Application: Haku vielä mahdollista osaan englanninkielisistä koulutuksista

Ylempään Master of Business Administration, International Business Management -koulutukseen sekä alempaan korkeakoulututkintoon johtaviin Automation Engineering-, International Business- ja Agri-food Engineering -koulutuksiin on mahdollista hakea vielä jatkuvassa haussa (SeAMK Direct Application) 27.1.2023 kello 15 mennessä.

Tutustu Direct-hakuun SeAMKin verkkosivustolla: SeAMK Direct Application | SeAMK.

 

Lisätietoja: 

Hanna-Mari Rintala
opintoasiainpäällikkö, SeAMK
+358408302144

hanna-mari.rintala@seamk.fi