SeAMKin ruoka-alan opetus ja hanketoiminta vahvasti esillä Farmari-näyttelyssä Seinäjoella 4.–6.7.2024

Farmari-maatalousnäyttely järjestetään Seinäjoella 4.–6.7.2024 tutulla paikalla Uimahalli-Urheilutalon ja Seinäjoki Areenan alueella, aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Suomalaiseen ruoantuotantoon ja maatalouteen keskittyvässä tapahtumassa on mukana yli 350 näytteilleasettajaa, ja esillä ovat kattavasti muun muassa seuraavat teemat: koneet, metsä, kotieläintuotanto, palvelut, kädentaidot ja lähiruoka.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on mukana tapahtumassa kahdella messuosastolla. Osastoilla esitellään opiskelumahdollisuuksia SeAMKissa, painottuen ruoka-alaan eli agrologi-, restonomi- ja insinöörikoulutuksiin sekä TKI-toimintaan. Osastoilla on mukana yhteensä 15 eri hanketta, jotka käsittelevät monipuolisesti maatalouden ja biotalouden eri aiheita. Lisäksi SeAMKin agrologikoulutus on tapahtumassa esillä myös maatalousalan korkeakoulujen yhteisosastolla.

”Maatalousnäyttely on oiva paikka tutustua ruoan alkulähteeseen: Mistä maito tulee kauppaan ja miten sitä tuotetaan? Esillä näyttelyssä tuotantoeläimistä ovat nautakarja eli lehmät, siipikarja, lampaat, vuohet ja eksoottisemmat alpakat”, kertoo Seinäjoen ammattikorkeakoulun koulutuspäällikkö Anu Katila.

”Moderniin älymaatalouteen eli viimeisen päälle uusimpaan teknologiaan voi tutustua konekentällä. Maataloudessa on käytössä itseohjautuvia koneita ja jo pitkälle tekoälyä hyödyntäviä laitteita. Kasvinviljelyn uusimmat menetelmät maan hyvinvoinnin ja hiilensidonnan edistämiseksi ovat luonnollisesti tärkeä osa näyttelyn antia. Erilaisia ajankohtaisia seminaareja ja ruokaelämyksiä voi kokea kolmen päivän ajan Seinäjoen keskustassa – olemmehan ruokamaakunnassa”, jatkaa Katila.

”Etelä-Pohjanmaa on vahvaa maatalousaluetta, ja eri hankkeidemme avulla teemme töitä tämän aseman säilyttämiseksi. Toimimme kehittäjinä viljelijöiden ja maanomistajien rinnalla, etsien yhdessä ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin. Kannattaa tulla Farmarissa asiantuntijoidemme juttusille ja kuulemaan, mitä hankkeissamme tehdään ja mitä konkreettista hyötyä niistä voi itselle olla”, kannustaa SeAMKin Luonnonvara-alan ja bio­talouden vt. tutkimus- ja kehittämis­päällikkö Anu Palomäki.

SeAMKin ulkona sijaitseva näyttelyosasto KE242 löytyy kotieläinkentältä, ja toinen näyttelyosasto sijaitsee Seinäjoki Areenan A-hallissa osastopaikalla A151.

Nähdään Farmarissa!

 

Lisätietoja:

Jussi-Matti Kallio
Kenttämestari, tuntiopettaja, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
puh. 040 680 7150
jussi-matti.kallio@seamk.fi

Elina Iivari
asiantuntija, TKI, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
puh. 040 680 7519
elina.iivari@seamk.fi