Seinäjoen ammattikorkeakoulun hallituksen päätös yhteistyön jatkamisesta Tampereen korkeakouluyhteisön kanssa | SeAMK

Seinäjoen ammattikorkeakoulun hallituksen päätös yhteistyön jatkamisesta Tampereen korkeakouluyhteisön kanssa

kategoria: SeAMK Info

SeAMKin hallitus kävi maanantain 10.2. kokouksessaan laajan keskustelun yhteistyön tiivistämisestä Tampereen korkeakouluyhteisön kanssa.

SeAMKin hallitus ehdottaa omistajayhteisöilleen, että neuvotteluja yhteistyön tiivistämisestä Tampereen korkeakouluyhteisön kanssa jatketaan. Hallituksen kanta on, että tavoitteena olisi Tampereen korkeakoulusäätiön vähemmistöosakkuus Seinäjoen ammattikorkeakoulusta. Tässä ratkaisussa henkilöstön asema turvataan.

Etelä-Pohjanmaan kannalta ratkaisevaa on, millaiseksi muodostuu ammattikorkeakoulutoiminnan ja yliopistollisen koulutuksen ja tutkimuksen kokonaisuus Seinäjoella. Hallitus toteaa, että omistajayhteisöt ottavat asiaan kantaa, kun sopimusehdotukset ovat valmistuneet.

Keskustelussa SeAMKin henkilöstöön kuuluva hallituksen jäsen kertoi henkilöstön kannan olevan, että asiassa ei pidä päätyä selvitystyössä mainittuun vaihtoehtoon kolme (enemmistöomistus Tampereen korkeakoulusäätiölle). Opiskelijoihin kuuluva hallituksen jäsen ilmoitti, että opiskelijakunta SAMO ei ole tässä yhteydessä ottanut asiaan kantaa.

Lisätietoja:

Kari Hokkanen
hallituksen puheenjohtaja
Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy
050 612 11

Tapio Varmola
rehtori, toimitusjohtaja
SeAMK
040 830 4100
tapio.varmola@seamk.fi