Valintakokeet sujuivat hyvin SeAMKissa | SeAMK

Valintakokeet sujuivat hyvin SeAMKissa

kategoria: Hakijalle
Frami Kampus Seinäjoen jokirannassa

Kaksipäiväiset valintakokeet toivat aurinkoiselle Framille yhteensä 642 hakijaa opiskelupaikkaa tavoittelemaan. Valvontaa ja järjestelyjä hoiti yli 120 seamkilaista.

Juuri päättynyt AMK-valintakoe on valtakunnallinen koe syksyllä alkaviin suomenkielisiin AMK-tutkintokoulutuksiin. SeAMKissa AMK-valintakokeen kautta on jaossa yhteensä 258 opiskelupaikkaa sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ennen juhannusta myöntämät 65 lisäpaikkaa.

AMK-valintakokeen ensimmäisen vaiheen etäkokeella 4.6.2020 karsittiin hakijoita toisen vaiheen valintakokeeseen. Näin toinen vaihe voitiin toteuttaa turvallisesti kaikille noudattaen viranomaisten ohjeita ja rajoituksia.

Tämä oli iso ponnistus. Tällaisessa tilanteessa pitää tekniikan toimia eikä turvallisuudesta voi tinkiä, kommentoi vs. vararehtori Anmari Viljamaa. –  Mutta fiilis oli loistava koko ajan, vaikka koronan takia koe siirtyi keskelle kesää ja moni joutui keskeyttämään lomansa näitä talkoita varten. Meillä oli vahva yhteinen tahtotila, että tässä onnistutaan.

Koronatilanteen vuoksi kokeeseen osallistuvat hakijat oli SeAMKissa jaettu kahteen rakennukseen ja tavallista pienempiin ryhmiin. Yhteen koetilaan otettiin tilan koosta riippuen 7–24 henkilöä.  Lisäksi hakijoiden saapuminen koetilaisuuteen porrastettiin ja sisäänkäynti jaettiin eri oville. Näin turvavälit pystyttiin huomioimaan myös kokeeseen saapumisen aikana.

– Tarkka ennakkosuunnittelu kantoi hedelmää, järjestelyt sujuivat mainiosti, eikä kokeen suorittamiseen liittyviä ongelmia ole tullut esille. Myös hakijat olivat perehtyneet hyvin ennakko-ohjeisiin.

Yli 500 opiskelijaa valittu jo aiemmin

Todistusvalinnan ja kulttuurialan oman valintakokeen kautta SeAMKin AMK-koulutuksiin on tänä keväänä valittu jo ennen nyt päättynyttä koetta 510 uutta opiskelijaa.

– Todistusvalinta on meilläkin nyt pääväylä opintoihin, Anmari Viljamaa toteaa.

AMK-valintakoe järjestettiin tänä vuonna koronatilanteen vuoksi kaksivaiheisesti. Ensimmäinen vaihe, etäkoe, pidettiin 4.6.2020. Toisen vaiheen kokeet järjestettiin SeAMKissa 23. –24.6.2020. Tulokset julkaistaan hakijoille viimeistään 15.7.2020.

Toisen vaiheen valintakokeeseen SeAMKiin kutsuttiin 763 hakijaa. Osallistumisprosentti kaikkien koetilaisuuksien osalta oli yhteensä 84 %.

 

Lisätiedot:
vararehtori Anmari Viljamaa p.040 830 2397