SeAMKin avoimen AMK:n opinnoista maksuttomia työttömille ja lomautetuille

Nainen selaa tablettitietokonetta sohvalla istuen.

SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain 15. huhtikuuta alkaen. Loppuvuoden 2020 ajan kaikki yksittäiset opintojaksot ja alle 60 opintopisteen kokonaisuudet ovat maksuttomia työttömille ja lomautetuille. Tämä koskee ilmoittautumisia aikavälillä 15.4.-31.12.2020.

Koronakriisin vuoksi lukuisat suomalaiset ovat joutuneet lomautetuksi tai irtisanotuksi työstään. SeAMK haluaa kantaa vastuuta yhteiskunnasta sekä omasta maakunnasta ja tukea omalta osaltaan lomautettujen ja työttömien mahdollisuuksia vahvistaa osaamistaan luopumalla osittain avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista 15.4.2020 lähtien.

15.4.2020 alkaen SeAMKin avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjonta on maksutonta työttömille ja lomautetuille henkilöille vuoden 2020 loppuun asti. Opiskelijaksi ilmoittautuvan on todistettava työttömyytensä tai lomautettuna olonsa ilmoittautuessaan. Opiskelija myös selvittää itse omalta kohdaltaan opintojen mahdolliset vaikutukset työttömyysturvaetuuksiin. Maksuttomuus ei koske avoimen AMK:n polkuopintoja eikä korkeakouludiplomikoulutuksia, joihin on erillinen hakuprosessi.

“SeAMK haluaa tällä päätöksellään kantaa vastuuta maakunnan tilanteesta ja tulevasta kehityksestä ja olla tukemassa koronaviruksen takia lomautettujen ja työttömäksi jääneiden ihmisten tilannetta. Lisäksi SeAMK haluaa avata heille mahdollisuuksia täydentävän osaamisen hankkimiseen ja mahdollisesti innostuksen kokonaan uuden tutkinnon suorittamiseksi”, vararehtori Elina Varamäki toteaa.

Avoimen AMK:n tar­jon­ta päivittyy SeAMKin nettisivuille

Avoin AMK tarjoaa joustavan mahdollisuuden suorittaa ammattikorkeakouluopintoja koulutustaustasta ja iästä riippumatta. Opinnot soveltuvat heille, jotka haluavat kehittää itseään tai työelämän ammattitaitoaan tai suunnittelevat hakeutumista ammattikorkeakouluun.

Avoimessa AMKissa voi suorittaa ammattikorkeakoulu- ja ylemmän ammattikorkeakoulututkintojen opintoja sekä yksittäisiä opintojaksoja tai tutkinnon osakokonaisuuksia, mutta ei koko tutkintoa.

Avoimessa AMK:ssa suoritettuja opintoja voi myös saada hyväksi luettua, jos jatkaa myöhemmin tutkintokoulutukseen ammattikorkeakoulussa.

SeAMKin avoimen AMK:n tarjonnassa olevia opintojaksoja päivitetään avoimen AMK:n verkkosivuille. Sivuille päivitetään kesällä myös syksyn opintoja, joten tarjontaa on hyvä seurata säännöllisesti. Opintotarjontaan pääsee tutustumaan täällä.

Lisätietoja:

Tuija Vasikkaniemi
opetuksen kehittämispäällikkö, SeAMK
040 8680222
tuija.vasikkaniemi@seamk.fi