Kevään toinen yhteishaku alkaa 15.3.2023 - SeAMKissa paikkoja 883 opiskelijalle

Kaksi opiskelijaa istuu kivimuurin päällä./ Two students are sitting on a stone wall.

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa keskiviikkona 15. maaliskuuta kello 8.00. Hakuaika päättyy keskiviikkona 30. maaliskuuta kello 15.00. Haku koulutuksiin tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. Koulutustarjonta ja hakukohteiden valintaperusteet löytyvät Opintopolku-palvelusta. SeAMKissa haettavana olevat hakukohteet ja valintaperusteet löytyvät hakusanoilla seamk kevät 2023.

SeAMKissa on haettavana 15 AMK-tutkintoon johtavaa sekä kuusi ylempään AMK-tutkintoon johtavaa tutkinto-ohjelmaa. AMK-hakukohteissa on päivätoteutuksia sekä monimuotototeutuksia. Ylemmät AMK-tutkinnot ovat työelämälähtöisiä, ja tutkintojen tavoitteena on yhdistää opinnot ja työelämän kehittäminen. Ylempiä AMK -tutkintoja voi opiskella töiden ohessa ja tehdä omaa työtä hyödyntävän kehittämistehtävän opinnäytetyönä.

SeAMKissa on haettavana kaikkiaan 883 opiskelupaikkaa. Nyt haettavana olevien koulutusten opinnot alkavat syksyllä 2023.

Tutustu valintatapoihin ja AMK-valintakokeeseen

AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa (pois lukien Kulttuurituottaja (AMK)-koulutus) opiskelijat hyväksytään ammattikorkeakouluissa käytettäviä valintatapoja eli YO-todistusvalintaa, ammatillisen perustutkinnon valintaa ja AMK-valintakoetta käyttäen. Todistusvalintojen ja AMK-valintakokeen aloituspaikkamäärät vaihtelevat hakukohteittain. Lisätietoa aloituspaikkamäärien jakautumisesta valintatavoittain löydät Opintopolun hakukohteen valintaperusteista.

AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe, joka tehdään omalla kannettavalla tietokoneella. AMK-valintakokeeseen ilmoittaudutaan hakuaikana Opintopolku.fi-palvelussa yhteishaun hakulomakkeella.

Kulttuurituottaja (AMK) -koulutuksessa sekä ylemmissä AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa opiskelijat valitaan oman, erillisen valintakokeen perusteella.

Lisätietoja

Opiskelijavalinnat todistusvalinnan osalta julkaistaan viimeistään 29.5.2023 ja muiden valintatapojen osalta viimeistään 7.7.2023. Lisätietoja haussa olevista koulutuksista ja hakemisesta löytyy osoitteesta seamk.fi/haku. Lisäksi Hakijapalvelut auttavat hakemiseen liittyvissä kysymyksissä.

Lisätietoja hakemisesta:

SeAMK Hakijapalvelut
puh. 020 124 5501
hakijapalvelut@seamk.fi

Kaikki hakukohteet:

Päivätoteutus

Monimuotototeutus

Ylemmät AMK-tutkinnot