Liiketalouden opiskelijoiden virtuaaliyritykset polkaistiin käyntiin avajaisjuhlassa | SeAMK.fi

Liiketalouden opiskelijoiden virtuaaliyritykset polkaistiin käyntiin avajaisjuhlassa

kategoria: Yleinen
Opiskelijoita auditoriossa.
Yli 120 SeAMKin liiketalouden ensimmäisen vuoden opiskelijaa käynnisti useita virtuaaliyrityksiä osana opintojaan.

SeAMKin ensimmäisen lukuvuoden liiketalouden opiskelijoilla oli jännittävä päivä maanantaina 6.11.2023, kun he esittelivät opiskelijatovereilleen ja opettajilleen uudet perustamansa virtuaaliyritykset.

Päivänvalon näkivät muun muassa MKT-Visiot Oy, joka keskittyy ekologisten liikelahjojen myymiseen sekä Lemmikkikoti Kultatassu Oy, joka tarjoaa erilaisia lemmikkieläinpalveluja.

Avajaisjuhlassa SeAMKin rehtori Jaakko Hallila kuvaili, kuinka yrittäjähenki on ollut jo vuodesta 2007 saakka vahvasti läsnä kaikessa SeAMKin toiminnassa. Hän kehotti opiskelijoita ottamaan kaiken opin ja hyödyn irti virtuaaliyritystoiminnasta, joka kenties jonain päivänä kulminoituu oikeaan yrittäjyyteen.

– Miettikää mitä kaikkea voitte yritystoiminnalla tavoitella ja mitä yrittäminen voi mahdollistaa. Laittakaa osaamisenne ja intohimonne peliin, Hallila kannusti opiskelijoita.

Henkilö seisoo puhumassa auditoriossa.
SeAMKin rehtori Jaakko Hallila kannusti opiskelijoita ottamaan kaiken opin ja hyödyn irti virtuaaliyritystoiminnasta.

Kuin oikeat yritykset, mutta ilman rahaliikennettä

Opinnoissa yrittäjyys näkyy jokaisessa SeAMKin tutkintokoulutuksessa. Opiskelijoille pyritään antamaan tilaisuus perehtyä tarkemmin oman alansa yrittäjyyteen ja siihen, kuinka alalla voi toimia yrittäjänä sekä millaisia mahdollisuuksia on uusille innovaatioille.

Virtuaaliyritystoiminnassa opiskelijat muodostavat tiimejä ja perustavat vuodeksi tiimilleen oman kuvitteellisen yrityksen. Nämä virtuaaliyritykset toimivat lähes kuin oikeat yritykset. Ainoastaan oikeita tavaroita ja rahaliikennettä yrityksellä ei ole. Kaikki muu liiketoiminta hoidetaan mahdollisimman autenttisesti. Jokainen tiimin jäsen toimii omassa roolissaan yrityksen osakkaana ja hallituksen jäsenenä. Tavoitteena toiminnassa on saada käytännön kautta kokonaiskuva yrityksen toiminnasta ja oppia liiketoimintaa. Tiimityöskentely on tärkeässä roolissa tässä pedagogisessa mallissa, myös ohjaajat muodostavat oman tiiminsä.

Viisi henkilöä seisoo puhumassa auditorion etuosassa.
Opiskelijoiden perustama virtuaaliyritys MKT-Visiot Oy keskittyy ekologisten liikelahjojen myymiseen.