SeAMKiin hakeneiden määrä kasvoi keskiviikkona päättyneessä yhteishaussa | SeAMK

SeAMKiin hakeneiden määrä kasvoi keskiviikkona päättyneessä yhteishaussa

kategoria: Hakijalle
Pipopäinen poika pitää kädessään planeetan näköistä palloa.
SeAMK - Korkeakoulu avaruuden pääkaupungissa

Kevään 2020 korkeakoulujen toinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 1.4. klo 15. SeAMKissa oli haettavana 839 aloituspaikkaa 14 AMK-tutkintoon johtavassa ja seitsemässä ylempään AMK-tutkintoon johtavassa tutkinto-ohjelmassa. Koulutuksia oli tarjolla sekä päivä- että monimuotototeutuksina.

Kaikkiaan SeAMKiin oli kevään toisessa yhteishaussa 4796 hakijaa, mikä on 464 enemmän kuin viime vuonna.  Kiitos kaikille hakijoille!

SeAMKin suosituimmat AMK-tutkintoon johtavat koulutukset löytyvät hakijamäärillä mitattuna sosiaali- ja terveysalalta sekä liiketalouden alalta. Eniten hakijoita oli sosionomikoulutukseen päivätoteutus): 648. Seuraavaksi suurimmat hakijamäärät olivat fysioterapeuttikoulutukseen (päivätoteutus): 557; liiketalouden tradenomikoulutukseen (päivätoteutus): 517 ja sairaanhoitajakoulutukseen (monimuotototeutus): 384.

Suosituimmista koulutuksista sairaanhoitajakoulutus oli tänä keväänä haettavana sekä päivä- että monimuotototeutuksena. Päivätoteutukseen ensisijaisia hakijoita oli 350.

Ylemmistä AMK-tutkinnoista suosituin löytyi tekniikan alalta. Insinööri, rakentaminen -tutkinto-ohjelmaan oli hakijoita yhteensä 72.  Sosiaali- ja terveysalalla Kliininen asiantuntijuus -koulutukseen haki yhteensä 71 hakijaa.

”Yhteishaku sujui SeAMKin osalta hyvin poikkeuksellisessa yhteiskunnallisessa tilanteessa, ja ammattikorkeakoulujen vetovoima näytti kokonaisuudessaan kasvavan. Viime vuosina nähty trendi monimuotototeutusten sekä ylempien AMK-tutkintojen suosion noususta jatkuu”, rehtori Tapio Varmola toteaa.

Nettisivuilta tietoa kevään valintakokeista

Tietoa valintakokeista ja opiskelijavalintojen etenemisestä löytyy SeAMKin nettisivuilta https://www.seamk.fi/hakijalle/hakeminen/

Valintakokeista lisää tietoa on myös Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolla.

Lisätietoja:

Tapio Varmola
rehtori
SeAMK
+358408304100
tapio.varmola@seamk.fi

SeAMKin hakijatilasto kevään 2020 toisessa yhteishaussa